Waar moet je aan denken bij het onderhoud van een Basketbal zaal

Een basketbal zaal is een grote investering voor elke atletische faciliteit. Het is een plek waar kinderen en tieners een paar uur per dag basketballen. Zoals elke grote investering willen organisaties het goed onderhouden. Maar als je niet bekend ben met de schone basiszorg, heb je de neiging om te veel te doen of niet genoeg.

Schoonmaken in de ochtend

Een dagelijkse schoonmaak in de ochtend wordt aanbevolen, omdat het stof en vuil zich een nacht op de vloer hebben gevestigd. Het vuil gedraagt zich als schuurpapier, dus als jij als eerste persoon elke ochtend op de vloer loopt, ben je in feite aan het krabben. Deze reiniging moet je uitvoeren ongeacht hoe vaak de vloer wordt gebruikt. Het is een kwestie van stof en vuil dat je in de lucht hebt. De meeste slip incidenten worden veroorzaakt door stof op het oppervlak. Als je omhoog kijkt van basketbalzaal zie je aan de verlichting en de fans dat er stof aangekoekt is. Dat is een indicator dat er veel stof in de faciliteit is. Hoewel het moeilijk is om de hoeveelheid stof in de basketbalzaal te verminderen, kan je enkele maatregelen nemen die de hoeveelheid vuil en puin die gebruikers en toeschouwers in de basketbalzaal hebben, verminderen. Als je vraagt van de gebruikers om geen straatschoenen op de baan te dragen, is het een begin maar moeilijk te handhaven. Om die reden zou je op het gebied van vloeronderhoud loopmatten kunnen aanleggen. Je moet de matten bij de ingang van de basketbal zaal plaatsen en zoveel als mogelijk op plekken waar het vuil kan opvangen voordat het in de buurt van het hardhout komt. Het voordeel van schoonmaken in de ochtend is daarnaast ook dat je op tijd erbij bent als er andere zaken zijn die mis gaan, bijvoorbeeld een lekkage ergens in het pand.

Dweilen van de zaal is afgeraden

Een dagelijkse droge dweil of vegen minimaliseert puin en vuil maar het verwijderen van aangekoekt puin of opgedroogde resten kost jou wat meer moeite. Met een doordrenk doek duwen over de vloer om het van de vloer te krijgen is de manier waarop een vloer vroeger werd schoongemaakt. Gelukkig heb je tegenwoordig verschillende schoonmaakgereedschappen beschikbaar om het proces snellen en efficiënter te laten verlopen. Maar als je niet begrijpt wat je doet kan dit uiteindelijk leiden tot aanzienlijke schade aan de vloer. De nietjes van de huishoudelijke toiletten, de dweil en de emmer worden je niet aanbevolen voor gebruik op de basketbal zaal. Het is niet alleen tijdrovend maar te veel dweilen kan waterschade aan vloeren veroorzaken. Het vocht en het water komen in de spleten en kunnen de vloer verpesten, het verandert het vochtgehalte en veroorzaakt grotere problemen. Een ander veel voorkomende fout die je hebt is dat dweilen het risico met zich meebrengt dat je de gang dweilt en dan diezelfde zwabber in de basketbalzaal gebruikt. Dit kan maken dat de vloer troebel en onrein uitziet vanwege achtergebleven residu. Het gebruik van vuil water om te proberen een vloer schoon te maken is op zichzelf een slechte beslissing, maar de chemicaliën die worden gebruikt om een schoolgang schoon te maken, zijn niet dezelfde die je worden aanbevolen om een basketbalzaal te reinigen.

Tot slot

Het is enigszins een moeizaam proces om een basketbal zaal te onderhouden. Als je het niet kan is het raadzaam om professionals in te huren die zich volledig kunnen richten op de conditie van de vloer, bepalen wat voor soort coating het heeft en het type onderhoudsprogramma dat nodig is. Naast de vloer heb je ook allerlei andere werkzaamheden zoals het schoonmaken van de kleedkamers, maar ook het repareren van eventuele schade aan leidingen of lekkages. Ook hier kun je een loodgieter voor inschakelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *