Huur mij in
Basketbal is toch zo een mooie tot-rust-komende sport, totdat je uitdagend bezig gaat zijn. Een wedstrijdje basketballen is zeker intensiever dan in je eentje op je achtererf de bal door de basket proberen te krijgen. Dan nog lukt het niet altijd – haha.
Basistechnieken en spelregels zijn bij elke sport van groot belang, vooral als je aan competities wenst mee te gaan doen. Elke professionele basketballer (sporter) kan de basistechnieken beheersen, maar heeft uiteindelijk zijn of haar eigen unieke speelstijl.
Zo heb je:
- Dribbeltechnieken. Het dribbelen van een basketbal kan feitelijk iedereen. Dribbel je wel zo als het hoort? Je mag bijvoorbeeld tijdens het wedstrijd spelen niet met twee (2) handen tegelijk dribbelen; altijd met één hand op de bal. Het stoppen met dribbelen doe je eigenlijk pas als je de bal af gaat staan ( aan je medespeler natuurlijk d.m.v. een “pass”), als je wenst te doelen ( de bal door de basket probeert te krijgen).
- Passtechnieken. Zo heb je ook technieken van passen naar een teamgenoot. Tijdens een wedstrijdje spelen ( 5 – 5 ) is het veld vaak te druk om een slappe pass te geven, dus leer je strak passen op borsthoogte ( borstpass ) en de bounce pass ( passen via de vloer ).
- Jeugdigen, soms tot en met 6 jaar, hebben vaak genoeg niet voldoende kracht om een basketbal de hoogte van een normale basket op te gooien. Die weten waar de bal moet, dus gooien ze de bal vanaf tussen de benen op. Er wordt je aangeleerd om je armen bovenop te, de bal voor je ogen op je voorhoofd te houden. Zo kun je, terwijl je de bal ziet, ook zien waar de bal terecht moet komen.
- De spelregels. Geen enkele wedstrijdsport wordt gespeeld zonder regels, ook basketbal niet. Er zijn heel wat regels die dienen het spel een vlottend verloop te laten hebben. Dan moet wel elke speler de regels kennen, anders gaat het toch mis.
Zoals eerder aangegeven zijn er technieken en regels nodig om het spel op de juiste manier te kunnen spelen. Al de technieken die je aangeleerd worden, kunnen beïnvloed raken door (natuur) talent. Zo zie je een Allen Iverson met zijn exceptionele dribbeltechnieken een tegenstander voorbij dribbelen, of een Jason Williams met een onmogelijke pass een medespeler aanspelen. Allemaal toegestaan, zolang de regels niet overtreden worden.
Hoe leer je dit alles nou aan?
Door mij natuurlijk!
Ik heb 14 jaar lang meegedaan aan wedstrijdbasketballen op het hoogste niveau en ik deel met alle graagte mijn kennis (tegen een schappelijke vergoeding). Van observatie tot het door begeleiden van het kind bij de basketbalclub. Kun jij je schema niet zodanig aanpassen om de kleine naar de club te brengen? Geen nood, ik kom naar jullie toe. Trouwens gaat het kunnen basketballen niet alleen om het kunnen scoren, dus hoef je niet speciaal een basketveldje te bouwen op je erf.
Merk jij dat jouw kindje op vroege leeftijd gevoel en liefde heeft voor het basketballen, mag je mij altijd inschakelen voor professionele begeleiding op een kinderlijke manier. Wie weet heb je de volgende Michael Jordan of Lebron James daar rondlopen. Hoe eerder de begeleiding begint, hoe beter dat is voor het kind. Het kind ontwikkelt eerder inzicht en de technieken kunnen alleen maar beter van worden.
Ook heb ik zelf ervaren dat de inzicht die ontwikkelt wordt, te gebruiken valt in elk aspect van het leven. Basketbal, zoals vele andere takken van sport, heeft erg veel te maken met doordenken, vooruitzien en vooruitdenken. Dus houd je kind of jezelf niet langer achter, vul hier het formulier in.
Ben je een basketbalveldje op het achtererf aan het opzetten en heb je mijn hulp nodig? Kun je mij ook daarvoor vinden. Ben je bijna 60 jaar en wil je mij inhuren om te leren basketballen? Ook dat kan.
Je bent trouwens nooit te oud om te leren. Laat mij je leren genieten van een prachtige sport!
Gaarne het formulier zo volledig mogelijk in te vullen, zodat ik zo spoedig mogelijk kan reageren op je aanvraag.