Top sites

Er valt voldoende basketbal informatie te halen op het internet. Vele websites komen je tegemoet met informatie, waarvan jij gebruik kunt maken. In de meeste gevallen bezoek je zo een website om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen rondom je favoriete team of competitie.

Lijst met de top websites

  1. NBA. Helemaal niet verassend staat de website van de populairste basketbal competitie ter wereld op de 1e plaats. Heel overzichtelijk in elkaar gezet en gemakkelijk te navigeren, kun je alle statistieken zelfs van elke NBA-speler vinden.
  2. Sports.ifeng. Dit is een Chinese sportwebsite, die zelfs na het vertalen moeilijk te navigeren bleek. De site omvat waarschijnlijk alle belangrijke sporten en staat hoog geplaatst omdat de bevolkingsdichtheid niet te vergelijken is met geen ander ontwikkeld land.
  3. basketball-reference.com is een veelomvattende website die overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren is. Via deze link kun je wel op andere belangrijke takken van sport belanden.
  4. Acb.com is de Spaanse website die de Liga Endesa omvat. De Spaanse Basketbal competitie. Interessant uitziende website, die het bekijken waard is. Als je natuurlijk aandacht hebt voor Spaans basketbal.
  5. Euroleague.net is de website waar je terecht bent voor de uitslagen en informatie over de Euroleague basketbal competitie. Het is goed en overzichtelijk in elkaar gezet.
  6. Sports.abs-cbn.com deze Filipijnse website omvat sportuitslagen en informatie uit hun eigen basketbal competitie, de NBA en andere belangrijke takken van sport.
  7. Basketusa.com. De website is in de Franse taal, maar bevat alleen basketbalnieuws over de NBA. Het is verder overzichtelijk en als je de taal machtig bent waarschijnlijk ook heel eenvoudig te navigeren.
  8. Krepsinis.net omvat overwegend informatie over de basketbalcompetitie in Lithuania. Goed opgezette website.
  9. Lakersnation.com. In de top 10 is dit de eerste website van een basketbalclub die je tegenkomt. Zoals te verwachten is dus alles op deze site Lakers, één van de bekendste NBA-teams en misschien ook de grootste fanbase.
  10. Nba98.com is nog een Chinese website die waarschijnlijk alles over de NBA omvat. Los van teams als opties in het hoofdmenu, heb je ook bekende spelersnamen. Andere takken van sport worden ook meegenomen, maar de aandacht is meer op NBA basketbal.

De ranglijst is hier afgenummerd, maar het kan morgen al niet meer gelden. De rangschikking is namelijk afhankelijk van het aantal bezoekers.

Zo heb je bijvoorbeeld celticsblog.com op de 25ste plaats, terwijl deze de vorige keer toen de lijst werd bekeken nog op de 22ste was. Zo vinden er regelmatig verplaatsingen plaats. NBA.com heeft ook pas weer de 1ste plaats veroverd, nou die verwisselen stuivertje met de 2de en 3de plaats-houders.

Ik kan de lijst zeker nog aanvullen tot de top 1000 hier neergepend is, maar dan wacht je minimaal nog een week op het resultaat.

Misschien belangrijk om aan te geven is dat de website van de Nederlandse Basketbal Bond, www.basketball.nl, gedaald is naar positie #30,505 van Nederlandse sportsites en op de wereld ranglijst voor sportwebsites naar positie # 1,019,123 (en nog dalende). Ook op de lijst van basketbalwebsites is deze gedaald naar positie #438.

Houd in gedachte dat deze lijst, die optimaal bijgehouden wordt, niet afhankelijk is van zoekmachine optimalisatie.