De relatie tussen sport en gezondheid

Sport en gezondheid
Zijn 2 woorden die zeker wel een samenhang met elkaar hebben, maar voordat ik overstap tot de relatie die zij met elkaar hebben vindt je hier eerst een beschrijving van wat gezondheid en sport inhoudt en wat het betekent om rekening te houden met beide. Dit gezien vanuit hun individualiteit.

Gezondheid
Gezondheid is een woord dat op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. De manier waarop jij gezondheid definieert vormt belangrijke implicaties voor jou gezondheidsbevordering.
Gezondheid is in verschillende categorieën op te delen met name fysiek, mentaal en sociaal. Alhoewel het in de meeste gevallen wel zo is hoeft gezondheid niet direct gerefereerd te worden naar het lichamelijk functioneren van de mens. Als iemand zich onder te veel stress bevindt of depressief is speelt dat ook in op de gezondheid. Dit is op zijn beurt ook weer te koppelen aan het vormen van sociale relaties, om zich in gemeentes te verkeren en normaal te functioneren als mens. Gesproken over gezondheid ben je voor een gebitsproblemen terecht bij spoed tandarts Den Haag of tandarts Den Haag

Sport
Sport is een vorm van beweging. Het omvat alle vormen van fysieke activiteit of spelletjes die er gedeeltelijk op gericht is fysieke bekwaamheden en vaardigheden te gebruiken, te behouden of te verbeteren. Enkele typen sport zijn basketbal, volleybal, tennis en meer.

Het is belangrijk om gezond te eten voor het lichamelijke functioneren, maar het is ook gezond om wat tijd voor jezelf te hebben of te rusten om mentaal bij te komen. goed slapen en relaxen zijn manieren van hoe je mentaal gezond te houden. Het is nooit goed om constant bezig te zijn. het zuigt je energie weg, waarbij je mentaal ziek kan worden. Weinig eten kan ook ervoor zorgen dat je fysiek zwak wordt. Het is dus gezond om goed te eten, veel water te drinken, genoeg slapen, goed uitrusten en ook in beweging te blijven.

Wat precies heeft nou sport te maken met de gezondheid van een mens?
Heel simpel. Om gezond te zijn en te blijven is beweging nodig. Naast alle ander factoren is het best om jouw lichaam te bewegen en jou lichaamsdelen aan het werk te zetten. Als je dat niet doet kan het voorkomen dat je spieren stijf gaan zitten. Zo loop je een spierverrekking op wanneer je plotseling in beweging komt. Door constant in beweging te blijven, al is het lopen of rennen, zorg je er ook voor dat je niet te zwaar wordt. Sport is daarbij een manier om gezond te blijven. Vandaar dat het inspeelt op jouw gezondheid.
Je voeten heb je voor een reden, je handen, longen, spieren en al ook. Blijf dus niet zitten
Je kweekt zo luiheid en dat creëert het overgewicht.

Laat je gezondheid niet zo liggen en pak het op door te bewegen. Sport kan zowel voor fysieke gezondheid als mentale en sociale gezondheid zorgen. je lichaam komt in beweging, je gedachten komen op wat anders en op deze manier kan je ook vrienden maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.